Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańskie kotlety z soczewicą"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1455
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 289
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1455
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 289
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę, chwilę smaż, wsyp soczewicę i wymieszaj. Wlej 2 niepełne szklanki wody, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę.
Przestudź, dodaj jajko i ser. Wymieszaj, uformuj kotlety.
Obtocz je w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj np. z brokułami i majonezowym sosem curry.Źródło: Świat kobiety