Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegetariańskie pakieciki"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24473
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24473
Składniki
Opłukaną rukolę posiekaj i przesmaż na maśle. Odstaw. Mleko zmiksuj z jajkami. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Odstaw na 10 minut, wmieszaj połowę rukoli. Na posmarowanej olejem patelni smaż naleśniki.
Serek wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekaną dymkę ze szczypiorem oraz pokrojoną w kosteczkę połówkę czerwonej papryki. Dip dopraw solą oraz pieprzem. Naleśniki zwiń z resztą rukoli. Podawaj z dipem.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 340 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety