Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegetariańskie szaszłyki z pomidorami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach w posolonej wodzie. Odcedź, przestudź, potnij w plasterki. Pomidory umyj, pokrój w plastry. Przygotowane warzywa nabij na długie drewniane patyczki. Oprósz solą i pieprzem.
Ułóż w żaroodpornej formie. Oliwę wymieszaj z czosnkiem. Zioła opłucz, posiekaj, dodaj do czosnkowej oliwy.
Polej szaszłyki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piecz ok. 10 minut.
Ogórek umyj, obierz, grubo zetrzyj. Wymieszaj z jogurtem, dymką oraz natką. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do szaszłyków.Źródło: Naj