Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Węgierskie leczo"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7287
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7287
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Składniki
Kabaczki obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Wędlinę i cebulę pokroić w kostkę.
Kabaczki, paprykę i pomidory podlać wodą i dusić. Wędlinę podsmażyć z cebulą, dodać do duszących się warzyw. Podgotować razem do miękkości, dolewając wody według potrzeby. Doprawić do smaku.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień