Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wesołe żabki dla niejadków"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszaj z 50 ml wody, łyżeczką cukru i łyżką mąki. Po kwadransie dosyp resztę mąki, sól i oregano. Dolej 250 ml wody. Wyrób gładkie ciasto.
Następnie dodaj posiekane suszone pomidory wraz z dwiema łyżkami oliwy. Zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.
Uformuj 10 kajzerek i 20 małych kulek na oczy żaby. Do każdego przyklej ziarenka pieprzu. Posmaruj bułeczki roztrzepanym jajkiem.
Piecz 15 minut w 190°C. 5. Podawaj z wędliną, sałatą i pomidorem.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Super TV