Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka która musi pojawić się na wielkanocnym stole
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 732
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 732
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Jajka ubić z cukrem na jasną pulchną masę. Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej dodawać porcjami mąkę cały czas miksując. Następnie dodać startą skórkę i sok z cytryny.
Ostrożnie wlać roztopione i ostudzone masło. Miksować aż masło połączy się z ciastem.
Przelać do formy i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.