Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka, łatwa i smaczna. przepis z zeszytu mamy.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
zmieszać jajka, cukier, rozpuszczone masło. dodać mleko, mąkę, i część zapachu. miksować do uzyskania jednolitej masy.
wlać połowę uzyskanej masy w foremkę, "umaśloną" i wysypaną mąką lub bułką tartą.
do drugiej połowy ciasta wsypać kakao, dodać resztę zapachu i jeszcze raz wymieszać.
wlać resztę masy do foremki. zamieszać masy ze sobą, raz wystarczy. najlepiej wymytym i osuszonym dużym nożem.
piec przez ok godzinę w 180 stopniach. tutaj zależy to od piekarnika, ja mam gazowy. najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie przywiera. polać można dowolnym lukrem, czekoladą lub posypać cukrem pudrem.