Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna babka przygotowana na białkach. Jeśli czasem zostają Ci same białka to można je zamrozić a potem przygotować takie pyszne ciacho nie tylko na Wielkanoc
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11041
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11041
Składniki
Białka ubić na sztywno, powoli dodawać cukier. Następnie ostudzoną roztopioną margarynę i letnie mleko. Mąkę z proszkiem dodawać powoli mieszając by nie powstały grudki. Dodać aromaty wg uznania( u mnie ok. 1/3 buteleczki) i bakalie, które uprzednio oprószyć mąką, by nie opadły na dno.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 170 st. przez ok. 1 godz.