Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wielkanocna sałatka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Umyte, nieobrane buraki zawijam w folię aluminiową i na 40 minut wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200oC.
Wyjmuję, studzę, obieram i kroję w plastry. Na dużym płaskim talerzu układam rukolę, na niej buraki, obydwa lekko rozkruszone sery, oliwki i kiełki.
Zalewam sosem z oliwy, octu balsamicznego, musztardy, miodu, soli i pieprzu. Posypuję uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Polewam delikatnie musem z rozmrożonych i zmiksowanych truskawek.
Czas przygotowania: 50 minut, Cena porcji: około 1,80 złŹródło: Rewia