Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkopolska kapusta z grochem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Kapustę wypłucz pod bieżącą wodą, posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj kapustę z zielem angielskim, liściem laurowym, podlej wodą. Duś 1,5 godziny.
Groch zalej wodą, ugotuj, odcedź. Do kapusty dodaj odcedzony groch, przypraw majerankiem, kminkiem, solą i pieprzem, duś jeszcze 20 minut. Dodaj kukurydzę. Gotowe danie przełóż na półmisek, dekoruj gałązką tymianku.Źródło: Dobry Tydzień