Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec anyżowy"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14335
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14335
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Składniki
Masło stop. Drożdże rozetrzyj z odrobiną mleka, cukru i mąki. Zaczyn odstaw na 15 minut. Pozostałą mąkę przesiej. Dodaj resztę mleka i cukru oraz anyż. Dołóż zaczyn, żółtka i ostudzone masło, dobrze wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Marcepan utrzyj z białkiem i pistacjami. Wiśnie osącz. Ciasto rozwałkuj na 2 placki. Jeden posmaruj masą pistacjową, a drugi posyp wiśniami. Zwiń. Spleć. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Uformuj wieniec. Posmaruj jajkiem. Piecz 45 minut w 175 st. Udekoruj.Źródło: Tina