Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec bakaliowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7680
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 382
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7680
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 382
Składniki
Zagotuj 200 ml wody z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj margarynę, gotuj dalej, aż się rozpuści. Wystudź. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do wody z margaryną. Dosyp mąkę z proszkiem oraz bakalie. Z białek ubij pianę i domieszaj do ciasta.
Ciasto przełóż do foremki z kominkiem posmarowanej tłuszczem. Piecz ok. godziny w 190°C. Oblej lukrem i udekoruj kandyzowanymi owocami.
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>Źródło: Naj