Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i wilgotna babka wielkanocna dzięki dodatkowo jabłka dłużej zachowuje świeżość .
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Żółtka utrzyj na puszysta masę z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło , sok i skórkę z cytryny oraz jabłko starte na mus, wymieszaj. Mąkę przesiej z kisielem i proszkiem do pieczenia , dodaj do ciasta . Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką .
Formę na babkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą ,przelej babkę . Piecz w 180 st.około 40 minut lub do suchego patyczka .
Po wystudzeniu polej babkę lukrem i posyp dowolnie ozdobami cukierniczym .