Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Winny deser gruszkowy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24413
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24413
Składniki
Gruszki obierz, pozostawiając ogonki. Wino z wanilią, goździkami, korą cynamonu i cukrem doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i mieszając gotuj, aż cukier się rozpuści.
Do winnej zalewy włóż gruszki. Gotuj ok. 20 min, aż staną się lekko szkliste i nabiorą pięknej barwy.
Owoce wyjmuj łyżką cedzakową i ustawiaj pionowo na talerzykach.
Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Rozłóż dekoracyjnie wokół gruszek. Każdą porcję ozdób śmietanką i winnym syropem z gotowania.
czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety