Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenna potrawka w śmietanie"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj. Ziemniaki oraz marchewki obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w plasterki, a marchewki – w słupki. Fasolkę oraz dymki oczyść.
Strączki fasolki potnij na kawałki, a cebulki dymek razem ze szczypiorkiem pokrój w plasterki. W garnku zagotuj 3 szkl. wody. Wkrusz kostki bulionowe. Do bulionu włóż kapustę, ziemniaki, marchewkę oraz fasolkę. Gotuj 10 minut.
W tym czasie papryki rozetnij, oczyść, pokrój w paseczki. Wrzuć je razem z dymkami do garnka. Gotuj razem kolejne 10 minut.
Masło utrzyj z mąką. Dodaj trochę wywaru z gotujących się warzyw oraz śmietanę. Dobrze wymieszaj. Wlej do potrawki. Ciągle mieszając, ponownie zagotuj.
Potrawkę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną posiekanego świeżego tymianku.Źródło: Tina