Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna sałatka"
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam.
Odsłon: 240
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 38
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam.
Odsłon: 240
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 38
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Składniki
Z umytych szparagów odłam zdrewniałe końcówki. Skrop olejem, oprósz solą. Odstaw na ok. 10 min. Następnie grilluj 3-4 min na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Pokrój na kawałki. Filety oprósz solą oraz pieprzem. Obtocz w rozmąconym jajku a następnie w ziarnach słonecznika, mocno je dociskając. Smaż na mocno rozgrzanym oleju po 3-4 min z każdej strony. Gdy wystygną, pokrój w kostkę. Kromki bagietki skrop olejem i oprósz solą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 6-8 min w temperaturze 160°C.
Roszponkę umyj, starannie osusz. Cebulę pokrój w piórka. Umyte pomidorki przekrój na pół. Rzodkiewki umyj, osusz, pokrój w plasterki. Do słoiczka wlej oliwę oraz sok z cytryny, zakręć. Mieszaj tak długo, aż się połączą.
Do miski włóż wszystkie warzywa, przekrojone na pół grzanki i kurczaka. Delikatnie wymieszaj, polej przygotowanym sosem. Oprósz solą i pieprzem.
30 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie