Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepach pojawiły się już świeże i nawet smaczne truskawki. Trudno się im oprzeć. Dzisiaj wersja z bitą śmietaną. Polecam.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Truskawki pokroić w grubsze plastry. Przełożyć do miski i delikatnie wymieszać z cukrem by puściły sok. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z łyżeczką cukru pudru, dodać serek i sok z cytryny. Przełożyć do pucharków. Na śmietanę wyłożyć truskawki. Udekorować kleksem śmietany i listkami świeżej melisy.