Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny motylek kanapkowy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 341
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 341
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Parówkę wrzuć do garnuszka i gotuj około 5 minut. Kromki pieczywa posmaruj masłem. Przygotuj foremkę do ciasteczek w kształcie serca. Wycinaj z pieczywa skrzydełka motyla.
Tą samą foremką do ciastek wycinaj serduszka z wędliny drobiowej oraz z plasterków żółtego sera. Serowe serduszka przekrój na połówki.
Opłucz i oczyść rzodkiewki, pokrój je w plasterki. Umyj 2 pomidorki koktajlowe oraz dwie gałązki szczypiorku.
Parówkę przekrój na pół. Każdą połówkę połóż na osobnym talerzyku. Po jej bokach powinny się znaleźć tostowe serduszka przykryte szynką oraz serem.
Na końcu parówkowego tułowia umieść pomidorową główkę ozdobioną czułkami z gałązek szczypiorku. Na koniec skrzydełka motyla udekoruj plasterkami rzodkiewek.
czas ok. 20 min; porcja – 280 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety