Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiśniowe serduszka"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 92
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 115
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 92
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 115
Składniki
Masło roztop. Gdy wystygnie, dodaj je do rozdrobnionych na piasek herbatników, wymieszaj. Tak przygotowaną masą ciasteczkową wyłóż dna foremek w kształcie serduszek, wstaw do lodówki.
Do żelatyny dodaj 1/3 szklanki wrzątku, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Wiśnie (bez pestek – świeże lub mrożone) rozdrobnij blenderem na mus. Do miski włóż twaróg, wsyp cukier i utrzyj mikserem. Następnie, nie przerywając miksowania, dodaj śmietankę kremówkę oraz rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę. Na koniec do masy dodaj mus wiśniowy, szybko zmiksuj.
Na ciasteczkowy spód wylej masę serowo-wiśniową. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by stężała.
Kilka wisienek pokrój w drobną kostkę. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Śmietankę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią deser. Na środku każdego serduszka połóż kandyzowaną wiśnię i posyp posiekanymi wisienkami.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 420 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie