Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie krasnale w czapeczkach"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 204
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 204
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stale ucierając, kolejno wbijaj jajka. Wsyp mąkę, orzechy oraz kawę. Dobrze wymieszaj łyżką, a potem zagnieć rękoma.
Blachy wyłóż papierem do pie czenia. Odrywaj porcje ciast wielkości dużego włoskiego orze cha. Formuj z nich stożki. Ciastka ustaw na przygotowanych blachach. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz po 10-15 minut. Wystudź.
Koniec każdej czapeczki zanurz w zielonym lukrze. Ew. dodatkowo udekoruj kolorową cukrową posypką. Odłóż do zastygnięcia.Źródło: Tina