Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintna zapiekana sałatka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 176
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 176
Składniki
Mleko przelej do miski. Dodaj pozostałe i całość zmiksuj. Gotowe ciasto wylej porcjami na rozgrzany olej i usmaż dość grube naleśniki.
Z jarmużu odetnij grube liście. Opłucz go i obgotuj w lekko osolonej wodzie. Gdy zrobią się miękkie, odcedź. Następnie odciśnij w wodzie, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na mniejsze części.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj jarmuż, smaż ok. 5 minut, dopraw do smaku. Po zdjęciu z ognia wymieszaj z serem pleśniowym, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Posmaruj naleśniki przygotowanym farszem, po czym zwiń w rulony. Pokrój je na kawałki ok. 5 cm i ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z grubymi plastrami kiełbasy.
Potrawę zalej śmietaną wymieszaną z roztrzepanymi jajkami, startym serem żółtym i solą.
Wstaw zapiekankę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny. Serwuj z lampką wina.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 190Źródło: Super TV