Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna sałatka z burakiem i oscypkiem"
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 328
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 95
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 121
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 328
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 95
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 121
Składniki
Buraki umyj, ale nie obieraj ich ze skóry. Owiń folią aluminiową i piecz w temperaturze 200 stopni do miękkości (ok. 45 minut). Sałatę i szpinak umyj, osusz i rozłóż na talerzu. Poczekaj, aż buraki ostygną, obierz je ze skórki i pokrój w talarki. Plasterki buraków rozłóż na sałacie. Oscypka pokrój w paski, ułóż na wierzchu.
Całość polej winegretem (sok z cytryny lub ocet połącz najpierw z musztardą, wymieszaj, dodaj oliwę, dopraw).
• 10 minut + czas pieczenia buraków • dla 4 osób • cena ok. 15 złŹródło: Show