Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawny jogurtowiec z truskawkami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Do dużej miski wlej cały jogurt. Kubeczek dokładnie umyj i wytrzyj. Odmierz nim pozostałe : mąkę, cukier i olej. Dodaj proszek, pieprz i sól. Wymieszaj dokładnie. Jajka rozbij, roztrzep i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj. Ciasto ma być dość gęste. Ewentualnie dosyp jeszcze trochę mąki.
Odszypułkowane truskawki umyj i osusz. Pokrój je na połówki lub ćwiartki. Wymieszaj z posiekanym tymiankiem. Formę keksówkę wyłóż pergaminem. Z ciasta uformuj walec i włóż go do foremki. Powciskaj w wierzch ciasta truskawki z tymiankiem. Ostrożnie wyrównaj wierzch.
Piekarnik nagrzej do 180oC. Ciasto piecz około 50 minut. Nie otwieraj drzwiczek w trakcie pieczenia. Zostaw do ostygnięcia w formie.Źródło: Naj