Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawny sorbet z buraczków"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10583
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10583
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
Buraki oczyść, opłucz, ugotuj w osolonej wodzie z łyżką octu. Po ostudzeniu obierz, pokrój drobno, a potem zmiksuj na purée. Zagotuj 370 ml wody z cukrem. Po ostudzeniu połącz z buraczkami i resztą octu. Dopraw do smaku solą. Umieść w plastikowym pojemniku, zamrażaj kilka godzin.
Liście botwinki opłucz, osusz, rozłóż na talerzykach razem z pokrojonym serem. Skrop olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Na sałatce umieść porcje sorbetu. Posyp posiekanymi pistacjami. Podawaj np. z serowymi czipsami.
Porcja – 150 kcal, cena 1,80 zł. 6 porcji czas ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety