Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Z wędzonym łososiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Składniki
czas ok. 20 min; porcja – 320 kcal, cena 2,90 zł
Radicchio opłucz, odetnij piętkę, drobno poszatkuj. Sałatę rzymską podziel na liście, opłucz starannie pod bieżącą wodą razem z przebranymi listkami rukoli. Osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym.
Większe liście porwij na kawałki. Sałatę, rukolę i radicchio umieść w misce. Dodaj opłukane i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Cebulę obierz, drobno poszatkuj, wmieszaj do składników sałatki. Obrany ogórek pokrój w większą kostkę.
Jajka przepiórcze ugotuj w osolonej wodzie na twardo (2-3 minuty), obierz i przekrój na połówki. Dodaj do sałatki razem z pokrojonym ogórkiem. Wędzonego łososia pokrój w plasterki.
Na sos utrzyj śmietanę z łyżką musztardy, 2 łyżkami octu winnego, 2 łyżkami oleju oraz solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj kilka posiekanych gałązek koperku. Przygotowaną sałatkę rozłóż na talerze razem z łososiem. Osobno podaj sos śmietanowy.Źródło: Świat kobiety