Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zając z kremem"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 81
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 81
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodaj żółtka z octem. Wsyp resztę składników. Wlej ciasto do natłuszczonej formy na zająca. Piecz 40 min. w temp. 180°C.
Krem: mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę zmiksuj z mlekiem w proszku oraz zagotowanym mlekiem.
Przekrój ciasto, przełóż kremem. Zająca udekoruj lukrem oraz cukierkami. Odstaw do stężenia.
Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 0,95 zł. Kalorie 284.
<strong>Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej</strong>Źródło: Bella Relaks