Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapieczone jabłka z bakaliami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Składniki
Masło, mąkę i cukier mieszamy i robimy kruszonkę. Jabłka dokładnie myjemy, obcinamy górną część z ogonkiem i odkładamy. Ze środka ostrym nożem usuwamy gniazdo nasienne z częścią miąższu. Uważajmy, by nie przebić jabłka na wylot.
Do jabłek wsypujemy trochę kruszonki, potem orzechy i suszone owoce, znowu kruszonkę, a na wierzch znów orzechy i owoce.
Jabłka przykrywamy odciętymi „czapeczkami”. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC. Pieczemy 30–40 minut.
Czas przygotowania 70 minut. Cena sztuki ok. 2,60 zł.
Wartość odżywcza sztuki 285 kcal Białko 3,6 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 41 gŹródło: Rewia