Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana faszerowana cukinia"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1717
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1717
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso mielone, dopraw je solą, pieprzem i papryką.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa razem z papryczką chili i garścią posiekanej bazylii. Całość smaż kilka minut.
Gotowy farsz nałóż do łódek z cukinii. Posyp je pokrojonym w kostkę serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 20 minut.Źródło: Kurier TV