Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kaszę mannę można przygotować na szybki podwieczorek lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Słodka kasza manna pysznie komponuje się z kwaśnymi malinami.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.
Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.
Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem. Rady: Z przepisu wychodzi 4 porcje.