Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekana papryka z mozarellą"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1500
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1500
Składniki
Papryki umyć, osuszyć, bardzo dokładnie oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Mozzarellę odsączyć i pokroić na plastry. Cebulkę i szczypior posiekać.
Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i przetarty czosnek, dodać tymianek, zalać przecierem pomidorowym, chwilę gotować.
Sos przelać do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć na przemian paprykę z mozzarellą. Danie zapiekać w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 20 minut.
ok. 35 minut
Danie serwować od razu po wyjęciu z piekarnika, najlepiej z kromkami pieczywa tostowego z czosnkiem.Źródło: Twoje Imperium