Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane dyniowe łódeczki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 143
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22732
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 143
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22732
Składniki
ok. 60 minut
Dynię dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek oraz włókien. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać, drobno posiekać.
Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Rozmaryn opłukać, oderwać igiełki od gałązek, posiekać je.
Połówki dyni ułożyć na blasze (przeciętą stroną do góry). Posypać solą oraz przygotowanymi wcześniej składnikami (cebula, czosnek, chili, rozmaryn). Skropić oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec ok. 45 minut. Danie od razu podawać. Udekorować gałązką rozmarynu.Źródło: Życie na gorąco