Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka a la pizza"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 177
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 374
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 177
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 374
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz, pokrój na cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne natłuść, ułóż ziemniaki, oprósz solą.
Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone włóż do miski, wbij jedno jajko, dodaj cebulę i bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem, wyrób. Rozłóż na mięsie, wyrównaj.
Papryki umyj, oczyść, pokrój w cienkie paski. Por oczyść, pokrój na plasterki. Na mięsie porozkładaj plasterki bakłażana, cukinii i paprykę. Posyp porem.
Pozostałe jajka roztrzep ze śmietaną, serem, oprósz solą i pieprzem. Sosem polej zapie kankę. Piecz ok. 40 min w 175°C, aż wierzch się zarumieni.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie