Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka kartoflana z porem i pieczarkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, obierz ze skóry i pokrój na plastry.
Umyty por drobno posiekaj, a pieczarki opłucz w zimnej wodzie i przekrój na połówki.
Podsmaż grzyby na oleju razem z porem, po czym przełóż do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Pokryj je warstwą ziemniaków.
Zalej całość śmietaną wymieszaną z jajkiem, startym serem oraz solą i pieprzem. Upiecz zapiekankę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Przepis nadesłała: Karolina Przykorska</strong>Źródło: Kurier TV