Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka mięsno-warzywna"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach w osolonym wrzątku. Gdy będą dość miękkie, odlej, ostudź, obierz i pokrój w plastry. Cebulę poszatkuj, a oczyszczone pieczarki potnij na mniejsze kawałki. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połącz go ze śmietaną, roztrzepanymi jajkami, posiekanym pęczkiem natki pietruszki oraz pokrojoną w kostkę papryką. Masę wymieszaj z solą, pieprzem, słodką papryką i szczyptą ziół prowansalskich.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Na jego dnie ułóż plastry ziemniaków, na nich usmażone pieczarki z cebulką, a wierzch pokryj plastrami kiełbasy i boczku. 4. Całość zalej sosem śmietanowym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz potrawę 20 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV