Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka na słodko po 2. roku"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 767
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 767
Składniki
Makaron ugotuj na miękko. Jabłka umyj pod bieżącą wodą, dokładnie obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.
Posyp je odrobiną cukru i cynamonu, a potem wymieszaj z kluskami. Całość włóż do żaroodpornego naczynia. Pamiętaj, aby wcześniej dokładnie wysmarować je olejem i posypać bułką tartą (dzięki temu zapiekanka nie przywrze do naczynia).
Zapiekaj danie pod przykryciem około 30 minut w temperaturze ok. 180-200°C.Źródło: Mam dziecko