Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka ryżowa pod obłoczkami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 68
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 68
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Zagotuj mleko. Wsyp do niego ryż, wiórki kokosowe i sporą szczyptę soli. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 30 minut.
Śliwki przełóż na sitko, by ociekły. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.
Żółtka utrzyj z białym cukrem i dodaj do kokosowego ryżu. Dobrze wymieszaj. Żaroodporną formę posmaruj masłem.
Nałóż do niej ryż i śliwki. Białka ubij cukrem brązowym i waniliowym oraz z sokiem z cytryny. Bezę wyłóż na śliwki. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 10 min w temp. 200oC.Źródło: Naj