Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka w jarzynowej kołderce"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 226
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 226
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj 10 minut. Cebulę i por obierz, pokrój w kostkę, usmaż na oleju. Dodaj pokrojone w kostkę trzy rodzaje papryki, przysmaż. Posyp przyprawami.
W żaroodpornym naczyniu ułóż ziemniaki, na to przysmażoną kiełbasę z boczkiem, a na wierzch warzywa. Posyp serem i piecz 20 minut w temp. 180 °C.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień