Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka warzywna"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3149
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3149
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Z fasolki szparagowej usuń ogonki i twarde nitki. Umyj ją i ugotuj w osolonej wodzie razem z obraną i pokrojoną w paski marchewką.
Pociętego w plastry pora zeszklij na roztopionym maśle klarowanym. Po chwili dodaj pokrojoną w paski paprykę. Podlej warzywa wodą i duś chwilę.
Wymieszaj przygotowane z ugotowaną wcześniej kaszą i przyprawami.
Przełóż danie do naczynia żaroodpornego i wierzch po- syp serem. Wstaw zapiekankę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz kwadrans.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax