Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka warzywna"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Ziemniaki obierz, obgotuj na pół miękko w osolonej wodzie. Ostudź, pokrój na plasterki. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój na większe kawałki. Cukinię, pomidory i cebulę pokrój na plasterki.
Żaroodporną formę (śr. 26 cm) posmaruj olejem. Układaj w niej na przemian plasterki warzyw, stawiając obok siebie dookoła formy. Skrop olejem, oprósz ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Na środku ułóż drobno pokrojonego kurczaka.
Śmietanę połącz z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką i koperkiem. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Sos wylej na kurczaka, obłóż plasterkami pozostałej cukinii i kawałkami papryki. Zapiekaj ok. 25 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie