Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z groszkiem pod puree"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
kg mieszanego mielonego mięsa, 1 kg ziemniaków, 2 cebule, 2 marchewki, 3 ząbki czosnku, szklanka zielonego groszku (konserwowego lub mrożonego), szklanka bulionu warzywnego, łyżka masła, łyżka mąki, 3 łyżki mleka, olej, łyżka posiekanej natki, tymianek, majeranek, sól, pieprz.
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zmiel. Dodaj masło i mleko, wymieszaj. Wsyp natkę, przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem.
Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, podsmaż. Dodaj pokrojone marchewki, wlej bulion, podduś. Wsyp mąkę i zielony groszek, wymieszaj. Przypraw ziołami, solą i pieprzem.
Formę natłuść. Na dnie ułóż mięso, przykryj warstwą purée. Zapiekaj ok. 20 min w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie