Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kapusty z jajkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Paprykę oraz cebulę umyj i drobno posiekaj. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż do miękkości. Kapustę posiekaj i wymieszaj z koperkiem oraz papryką w proszku. Dopraw solą, pieprzem i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Odsącz i pozostaw do wystygnięcia.
Jajka rozbełtaj w misce. Dodaj mleko, startą mozzarellę, sól i pieprz. Następnie dodaj kapustę i dokładnie wymieszaj. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
Piecz 40-50 min w 190oC, aż się zarumieni, a woda z dna odparuje.Źródło: Takie jest życie