Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z pomidorami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Dodaj do niego 2 łyżeczki masła, kurkumę i curry, wymieszaj. Szynkę pokrój w kostkę, sery zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidory sparz, zdejmij skórę, pokrój w plastry.
Okrągłe naczynie wysmaruj masłem, napełnij ryżem, przyciskając go do formy. Układaj na nim szynkę, starte sery i pomidory. Całość piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Gotową zapiekankę udekoruj natką pietruszki.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień