Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z warzyw"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, odcedzić. Wystudzić, pokroić w plastry, podsmażyć na złoto na rozgrzanej na patelni oliwie (3-4 łyżki).
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Liście szpinaku bardzo dokładnie umyć, rozdrobnić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Natkę opłukać i też posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać, doprawić przyprawami i ziołami, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Jajka rozkłócić z 3 łyżkami oliwy, mlekiem i pokruszonym serem. Sosem zalać warzywa, zapiekać 30 min w temp. 175oC. Przed podaniem posypać kaparami wymieszanymi z łyżką oliwy.
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium