Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z ziemniakami i kaszą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13618
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 32
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 90
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13618
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 32
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj 10 minut. Ostudź, pokrój w plastry. Bakłażany pokrój w plastry, oprósz solą, odstaw. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym czosnkiem. Dodaj kaszę, przypraw solą, pieprzem, suszonym tymiankiem i cząbrem, smaż 5 minut. Dodaj pomidory, duś.
Bakłażany osusz ręcznikiem papierowym, smaż 3 minuty na posmarowanej olejem patelni. W naczyniu żaroodpornym układaj ziemniaki, kaszę, plastry bakłażana i kawałki pokruszonego sera. Zapiekankę przykryj folią aluminiową.
Piecz w temperaturze 190°C przez 30 minut. Po 10 minutach pieczenia przykryj folią. Pod koniec pieczenia ją zdejmij. Podawaj krojoną na porcje z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień