Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany bakłażan"
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Składniki
Przepis Karoliny Piątek-Suchan z Rokitnicy</strong>
Bakłażan pokrój w plastry (1 cm). Oprósz solą, odstaw na pół godziny. Osusz je papierowym ręcznikiem i obsmaż na złoty kolor. Zeszklij na oliwie posiekaną cebulę oraz czosnek. Wlej sok pomidorowy i zagotuj. Przypraw. Wlej sos do naczynia żaroodpornego. Ułóż na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Przypraw.
Zapiekaj 20 min w temp. 150°C.Źródło: Takie jest życie