Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zasmażana kapustka"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 59
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9513
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 34
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 59
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9513
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 34
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kapustę przepłucz, odciśnij nadmiar soku, lekko posiekaj. Włóż do rondla i zalej taką ilością wody, aby była całkowicie przykryta. Gotuj 30 minut z dodatkiem kilku ziaren ziela i 2 liści laurowych.
Na patelni rozgrzej połowę masła. Wrzuć posiekane w plasterki pieczarki, zesmaż na złotobrązowy kolor. Przełóż do gotującej się kapusty. Na tej samej patelni rozgrzej resztę masła.
Rozgrzane masło oprósz mąką, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do kapusty razem z koncentratem pomidorowym. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Duś całość jeszcze 2-3 minuty.Źródło: Świat kobiety