Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijana jagnięcina"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27458
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 183
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1184
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27458
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 183
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1184
Składniki
Odkrój 1/3 mięsa i zmiel. Resztę mięsa rozłóż na płat i dokładnie rozbij. Posmaruj płat musztardą. Mielone mięso wymieszaj z jajkami i przecierem. Marchew, cebulę, ogórki i słoninę pokrój w kostkę. Na 1 łyżce masła podsmaż cebulę, marchew i ogórki. Dodaj mielone. Dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką ziół. Posmaruj tym mięso, zwiń płat i przewiąż sznurkiem. Piecz 60 min w 190°C. Obtocz w reszcie ziół.Źródło: TV14