Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijańce cynamonowe"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Składniki
Drożdże posyp cukrem, dodaj śmietanę. Do mąki dodaj masło, posiekaj nożem. Wbij jedno jajko, dodaj żółtka, drożdże, cukier, sól. Zagnieć ciasto, odstaw na pół godziny. Podsyp mąką, rozwałkuj.
Ciasto potnij na długie paski o szerokości około 3 cm. Posmaruj orzechami wymieszanymi z jajkiem i cynamonem. Zwiń w ruloniki. Piecz 25 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień