Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nie co do kawusi.... Moja inspiracja:)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Składniki
MASA KARMELOWO-CZEKOLADOWA : masło, kawe i czekolade rozpuszczamy w garnku z grubszym dnem. Dodajemy mleko z puszki i dokładnie mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy kilka minut cały czas mieszając. Masa zgęstnieje i gdy zacznie przypominać rzadki budyń zdejmujemy z ognia.Mase lekko studzimy.
MASA MLECZNA: margarynę rozpuszczamy, dodajemy do niej ( ciągle gotując) cukier, cukier waniliowy, mleko zwykłe i czekoladę. Mieszamy dosyć często. Gdy składniki zaczną się gotować wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Gdy masa jest już jednolita zdejmujemy z ognia, lekko studzimy.
Przestudzonymi masami przekładamy wafle zaczynając od masy karmelowej i tak na przemian. Gotowy wafel obciążamy czymś ciężkim by masy rozprowadziły się równomiernie i by wafel dobrze się skleił. Po kilku godzinach kroimy wafel na mniejsze wafelki i zajadamy:))
SMACZNEGO:))