Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukryte w piankowo - galaretkowej bombie są świetnym pomysłem na deser w te ostatnie letnie dni.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Składniki
Galaretkę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , lecz w mniejszej ilości wody. Dzielimy na 2 części. Zostawiamy do ostudzenia.
W tym czasie dowolne okrągłe naczynie ( u mnie duży kubek )wykładamy folią spożywczą.Do środka wkładamy winogrona.
Do jednej części przestudzonej galaretki dodajemy jogurt naturalny , chłodzimy kilka minut ( ma zacząć tężeć ) , po czym miksujemy na najwyższych obrotach ok. minutę( doda to puszystości ).Kremową pianką zalewamy winogrona.
Wkładamy do zamrażarnika do całkowitego zastygnięcia!Gdy będziemy pewni , że pianka już jest całkowicie sztywna, zalewamy ją pozostałą galaretką.Odstawiamy do lodówki do stężenia ( im dłużej tym lepiej ).
Wyciągamy na talerzyk odwracając i delikatnie odrywając folię.Dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami.Smacznego!